Case stories

 - Indblik i Mobil Sandblæsnings brug af Tracelink

Virksomheden Mobil Sandblæsning blev etableret i 1994 af Kim Simonsen, der tilbyder professionel sandblæsning af bygninger samt efterfølgende rengøring og miljøsanering. Siden virksomhedens opstart har efterspørgslen samt succesen været stor, hvilket har udviklet sig til, at virksomheden i dag består af 20 mand, der varetager omkring 1000 opgaver om året.

Udfordringer

Virksomhedens største hemmelighed bag succesen er, at de har bevaret det samme prisniveau siden 1994, som kun kan lade sig gøre ved at arbejde effektivt og ligeledes holde virksomhedens omkostninger nede.

For omkring et år siden oplevede Mobil Sandblæsning imidlertid en stigning på ca. 30 % i deres lønudgifter, hvilket ikke stemte overens med det kalkulerede arbejdsforbrug. Medarbejdernes timeregistrering var på det tidspunkt papirbaseret, og virksomheden oplevede udfordringer i forhold til at kontrollere hvor og hvornår medarbejderne stemplede ind/ud, da projekterne ofte var udenbys. Yderligere glemte medarbejderne ofte at aflevere deres timesedler, hvilket vanskeliggjorde registreringen af løn.

Penille, der til daglig står for lønberegningen, giver stærkt udtryk for, at disse udfordringer både har kostet virksomheden tid og ressourcer.

”Der har været utrolig meget dobbeltarbejde, hvilket har kostet mig rigtig meget spildtid. Medarbejderne glemte ofte at skrive navn på deres timesedler, eller også var det skrevet så utydeligt, at jeg tit var nødt til at tage kontakt til dem igen.”

Ledelsen indså, at det var nødvendigt at komme disse udfordringer til livs for at få styr på økonomien. De fandt frem til, at de havde brug for et system, der kunne give overblik samt kontrollere medarbejdernes timeregistrering. Løsningen fandt de i Tracelink.

Brugen af Tracelink

Ved implementeringen af Tracelink sendte Mobil Sandblæsning to medarbejdere til Aarhus for at blive lært op i brugen af systemet, og allerede efter en enkelt dag følte de sig kompetente til at oplære deres kollegaer i brugen.

Det fungerede rigtig godt, at vi havde én dag, hvor vi intensivt blev lært op i Tracelink. Det var nemt at oplære andre. – Penille"

Medarbejderne hos Mobil Sandblæsning havde i forvejen smartphones til rådighed, hvilket gjorde det nemt at installere Tracelink applikationen hos hver enkelt. Birger, der står for den daglige drift, vurderer at opstartsperioden var gnidningsfri, på trods af at det har taget tid at blive fortrolig med det nye system, da det har medført nye arbejdsvaner hos medarbejderne. Birger mener også, at Tracelink er et nemt og effektivt system at arbejde med; ”på trods af, at vores medarbejdere har forskellige niveauer af it-færdigheder, så vil jeg mene, at det er lige ud af landevejen at arbejde med Tracelink”

Tracelink har gjort det nemt for Mobil Sandblæsning at skabe et samlet aktuelt overblik over timeregistreringerne, på trods af at de fleste medarbejdere er på farten. Ligeledes er det via telefonens GPS blevet muligt at se, hvor i landet deres medarbejdere stempler ind/ud. Alle medarbejdernes daglige registreringer kan følges på webapplikationen fra hovedkontoret i Ikast, hvor det ligeledes er muligt at rette i medarbejdernes registreringer. Medarbejderne har selvbetalt pause, hvilket kræver, at medarbejderne stempler ind/ud, når de er til frokost. Ved hjælp af Tracelink kan medarbejderne nemt og enkelt sætte deres timeregistrering på pause ved hjælp af et enkelt tryk i applikationen.

Mobil Sandblæsning vurderer, at Tracelink er uundværlig i forhold til timeregistrering for deres medarbejdere. Systemet har været med til at gøre forskellige arbejdsprocesser nemmere både på det administrative plan, men også hos den enkelte medarbejder. Ligeledes har det sparet Mobil Sandblæsning for unødig tid og ressourcer, så de nu har mulighed for at opretholde deres konkurrencedygtige priser.