Case stories

All Articles (3)

"Vi er blevet mere effektive - hurtigere og mere fejlfri," konstaterer Thomas Schneider, direktør hos Poseidon Seafood.

Engros virksomheden i Herlev har ikke kun havets gud men også Tracelink i ryggen, når der leveres fisk til københavnske restauranter og kantiner. Een ting er, at virksomheden skal levere fisk af høj kvalitet til sine kunder, men den helt store udfordring er, at der skal være fuldstændigt styr på fiskenes oprindelse. Ikke blot skal sporbarhedsinformationerne kontrolleres ved levering af de store partier fisk; de detaljerede sporbarhedsinformationer skal også med ud på fakturaen til hver enkelt kunde, så man kan se præcis hvor, hvornår og hvordan de torsk, man får leveret, er fanget.

At få de korrekte sporbarhedsoplysninger helt ud til kunderne kræver disciplin og et både effektivt og robust IT-system. "Og Fødevarestyrelsen kommer…

”Før i tiden havde vi 4 forskellige IT-systemer i gang for at holde vores produktion i luften. Et af systemerne var så gammelt, at vi var nødt til at køre det på en tilsvarende ældgammel PC. Det var et mareridt.”

Kell Jürgensen ser afslappet ud i dag, hvor han viser DYMATECs nye system til planlægning og styring af produktionen frem. Han stå ved den PC, som styrer et af virksomhedens fræseanlæg. På PC’ens skærm viser en række kulørte bokse køen af opgaver til fræseanlæggene. Med et enkelt klik på en opgave får man adgang til detaljerede specifikationer og tegninger. Med yderligere et klik startes og stoppes tidsregistreringen på opgaven, som løbende beregner antallet af producerede enheder pr. time.

DYMATEC bruger i dag systemet Tracelink til at styre produktionen, mens salg og økonomi foregår i e-conomic. De to systemer, som er fuldt integrerede,…

 - Indblik i Mobil Sandblæsnings brug af Tracelink

Virksomheden Mobil Sandblæsning blev etableret i 1994 af Kim Simonsen, der tilbyder professionel sandblæsning af bygninger samt efterfølgende rengøring og miljøsanering. Siden virksomhedens opstart har efterspørgslen samt succesen været stor, hvilket har udviklet sig til, at virksomheden i dag består af 20 mand, der varetager omkring 1000 opgaver om året.

Udfordringer

Virksomhedens største hemmelighed bag succesen er, at de har bevaret det samme prisniveau siden 1994, som kun kan lade sig gøre ved at arbejde effektivt og ligeledes holde virksomhedens omkostninger nede.

For omkring et år siden oplevede Mobil Sandblæsning imidlertid en stigning på ca. 30 % i deres lønudgifter, hvilket ikke stemte overens med det…