Arkiv

Henover foråret er endnu et par stålgrossister blevet klar til integration med Tracelink.

Ud over Lemvigh-Müller og Hatten-gruppen, kan både Sanistål og Brdr. Kier nu aflevere følgesedler og certifikater.

Hele kernen i integrationen ligger i, at grossisterne nu sender følgesedler til Tracelink i et maskinlæsbart format (for de lidt nørdede - f.eks. XML) istedet for at sende følgesedlen til kunden i PDF-format, som ganske vist er digitalt, men som ikke kan oversættes/forstås af en computer.

Når Tracelink modtager følgesedlen i maskinlæsbart format, kan vi automatisk behandle den. Vi kan blandt meget andet aflæse

  • kundenavn
  • hvilken ordre, materialerne er indkøbt til, 
  • hvilke materialer (og mængder) der indgår i leverancer
  • hvilke chargenumre, der evt. er knyttet til materialerne

Disse oplysninger er helt centrale i forhold til at sikre materialesporbarhed i forhold til EN 1090. Hvis materialerne er indkøbt til en konstruktion i udførelsesklasse 2, kan Tracelink faktisk pr. automatik registrere alle de oplysninger, der er nødvendige for EN 1090. Og arbejder I med klasse 3 konstruktioner, skal I blot huske, at mærke hver enkelt stålkomponent op fysisk (f.eks. ved at skrive charge nummer med tusch på stålet eller ved at påklistre en QR-kode).

I princippet kan I sørge for EN 1090 sporbarhed helt uden selv at gøre noget. Systemet passer sig selv, og I behøver kun at logge jer ind, hvis en kontrollerende myndighed kræver dokumentation for at I har styr på sporbarheden.

Send en mail, når folk kommenterer –

Du skal være medlem af Tracelink brugerforum for at kunne kommentere!

Meld dig ind i Tracelink brugerforum